Tip: de VU+ is een ongekend medium

vu+Mijn interesse richt zich niet voor niets op media en alle aspecten die hiermee gemoeid zijn. Een medium dient ter overbrenging van informatie en dat is het aspect dat mij fascineert. Hoe zorg je dat een boodschap zo goed mogelijk wordt overgebracht, zeker in het huidige tijdperk? Ik heb sinds kort een VU+, type Duo 2, en merk hieraan het belang van een goede overdracht van informatie.

Een HD ontvanger met grote kwaliteit

vu_duo_electro-sat.nlWant we kunnen dit heel letterlijk opvatten en kijken naar wat beeld doet voor de boodschap. Met de huidige technologieën worden beelden steeds beter overgebracht, komen ze echt je woonkamer in, komen ze letterlijk je wereld in. Dan is het zaak voor de nieuwste televisies, met ongekende mogelijkheden, ook goede HD ontvangers te hebben. Wil je echt genieten van hoge kwaliteit aan beelden op je scherm, dan is de VU+ echt een aanrader. Het programma draait op Linux en daar heb ik al vaker zeer goede ervaringen mee gehad. Ik ben dan ook erg te spreken over de kwaliteit van de werking. Bovendien zitten er leuke extra’s aan deze HD ontvanger, zoals de functie om meerdere programma’s op te nemen. NaamloosDikwijls zijn er meerdere leuke programma’s tegelijkertijd op de televisie en kan ik niet kiezen. Zo wil ik altijd het journaal zien om op de hoogte te blijven maar begint er tegelijkertijd een leuke film die ik ook niet wil missen. In dat geval laat ik deze HD ontvanger het werk doen en kan ik later beginnen met kijken zonder het begin te hebben hoeven missen. Bovendien zijn de beelden ongekend scherp, het is echt een heel andere beleving dan vroeger, van tijden die ik ook nog wel heb meegemaakt. Televisie is echt allang niet meer wat het geweest is!