Online verkoop of E-commerce

De meeste winkels in Nederland hebben al iets van een website. Al is het alleen om informatie te verschaffen zoals wat ze doen of wat de openingstijden zijn. Veel winkels doen ook al aan online verkoop. Maar nog niet elke winkel doet aan E-commerce. En ik hoor u al denken wat is het verschil tussen online verkoop en E-commerce. Kort gezegd: veel! Bij online verkoop je iets op je website maar kun je verder niks. Je hebt geen informatie van de klant en klanten kunnen hun bestelling niet wijzigen etc. Bij E-commerce is dit wel het geval. Je hebt dan een CRM systeem om je klantgegevens bij te houden en je hebt vele andere systemen zoals bijvoorbeeld een ERP systeem etc. Ook kunnen klanten bestellingen wijzigen of annuleren.

Waar moet je aan denken bij overstappen?

Wanneer je online wilt gaan verkopen of overstappen naar E-commerce dan zal je met veel dingen rekening moeten houden. Wanneer je gaat overstappen van online verkoop naar E-commerce komt er veel bij kijken, nieuwe systemen etc. Het is misschien handig om naar een expert te stappen. Wanneer je van fysiek naar online verkoop gaat dan moet er ook veel veranderen. Je zal bezoekers moeten krijgen. Hoe kan je dit doen? Vraag om SEO advies of SEA advies bij een online marketing bureau. Maar voordat je bezoekers krijgt moet je wel eerst een website hebben. Deze kun je zelf opzetten wanneer je iets verstand van ICT hebt maar voor veel mensen is het makkelijker om dit uit te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door een websitebouwer.

Zoekmachine optimalisatie

Ik kaartte het net al even aan. Je wilt bezoeker krijgen. Dit kan door zoekmachine marketing. Het is misschien verstandig om SEO pakketten af te sluiten. Dit zijn pakketten die op maat zijn gemaakt voor de behoefte voor de klant. Sommige klanten hebben de technische SEO al goed voor elkaar. Het is dan zonde om uren te gebruiken hiervoor. Dat is zonde van het geld. Daarom zijn SEO pakketten een goede keuze.