HMDI weetjes

Dat de HDMI kabel populair is blijkt met 3.880.000 zoekresultaten op Google. Uit deze resultaten blijkt dat veel mensen op zoek zijn naar een HDMI kabel tegen een redelijke prijs. Bol.com biedt al HMDI kabels aan vanaf 4,99 euro. Deze standaard HDMI kabel van Valueline is geschikt voor aansluiten van apparaten en kan videoresoluties van 1080p en hoger aan. De kabel is geschikt voor geavanceerde display technologieën zoals 4K, 3D en Deep Color. De duurste HMDI kabel verkrijgbaar op Bol.com kost 1272,55 euro en is van het merk Tubetech Pro. De kabel heeft HDMI C en HDMI A aansluitingen met een lengte van 5 meter.

HDMI kabels getest
Waarom zou je 1272,55 euro betalen voor een HMDI kabel terwijl je er ook eentje kunt kopen voor 4,99? Of zit er veel kwaliteitsverschil in diverse kabels? Als je op internet gaat zoeken, valt op dat er diverse test zijn gedaan met verschillende merken HDMI kabels in verschillende prijscategorieën. Uit deze tests komt vrijwel dezelfde conclusie: het maakt geen bal uit of je de duurste kabel neemt of de goedkoopste. HDMI is namelijk volledig digitaal, hetgeen betekent dat je kabel het doet of niet doet. Bij HDMI kabels met een lengte langer dan 5 meter wordt de kans op ruis en storingen blijkbaar groter, maar zelfs dat viel uit deze tests niet af te leiden. De enige verschillen kunnen hem liggen in de materialen en daarmee wellicht de levensduur van de kabel. Sommige kabels zijn beter afgewerkt en zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Ze hebben soms ook een mooier design.

RU connected?
Het is dus wel degelijk belangrijk om te kijken naar materialen, afwerking en de lengte van de kabel. Bedrijf RU connected verkoopt kwalitatief goede HDMI kabels tegen een aantrekkelijke prijs. Omdat het bedrijf zelf kabels maakt en hierdoor dus niet afhankelijk is van handelaren, kunnen zij hun producten tegen een scherpe prijs aanbieden. De materialen die gebruikt worden zijn allemaal kwalitatief in orde waardoor een langere levensduur van de HDMI kabel gegarandeerd is. En dat is nu net waar het bij een HDMI kabel vaak om draait. De meeste kabels die je gebruikt zitten vast in een apparaat en komen er wellicht nooit meer uit. De HMDI kabel daarentegen wordt vaak van het ene apparaat in het andere gestopt en onderling verwisseld. Zo is het wel zo praktisch als de kabel tegen een stootje gaat en de bedrading niet na drie keer gebruiken los komt te zitten.

Extra info
HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface, hetgeen letterlijk een koppeling die hoge resolutie multimedia mogelijk maakt. De kabel koppelt twee apparaten aan elkaar en verzend digitaal zowel audio- als videosignalen. Een normale kabel, bijvoorbeeld SCART of DVI, comprimeert de signalen terwijl de HDMI dat niet doet. De kwaliteit van HDMI is afhankelijk van de lengte van de kabel. Bij lengtes langer dan 5 meter is de kans op ruis groter. Zelfs een digitaal signaal kan nooit identiek doorgegeven worden via een kabel.