3 Manieren om meer Instagram volgers te verzamelen en vast te houden

Op Instagram draait het voor een groot deel om het verkrijgen van veel volgers en likes voor merken en influencers. De concurrentie is echter moordend, dus het verkrijgen en vasthouden van volgers vormt voor het gemiddelde account een grote uitdaging.

Er zijn diverse manieren om meer volgers te krijgen en deze vervolgens ook vast te houden. Met de volgende drie tips kun je het verkrijgen van nieuwe volgers versnellen.

1. Volgers kopen

Het kopen van volgers heeft niet de beste naam, maar is wel degelijk effectief om kwalitatieve volgers te krijgen. Dit geldt met name voor beginnende Instagram accounts. Met een beginnend Instagram account heb je weinig volgers. Helaas is gebleken dat weinig volgers leidt tot minder vertrouwen onder andere gebruikers van Instagram.

Mensen zijn sneller geneigd een account te volgen met duizenden volgers dan een account dat slechts enkele tientallen tot honderden volgers heeft. Het feit dat duizenden mensen een account volgen vormt een bewijs dat het account waarschijnlijk het volgen waard is.

Je kunt je beginnende Instagram account daarom een goede boost geven door in eerste instantie volgers te kopen. Dit is niet duur en je kunt kiezen voor internationale of puur Nederlandse volgers.

2. #hashtags

Met hashtags kun je een post gratis onder de aandacht brengen bij meer mensen. Hashtags zijn in feite sleutelwoorden die passen bij je foto. Door hashtags te gebruiken kan je gevonden worden wanneer gebruikers zoeken op deze hashtag. Niet alleen ben je zo meer zichtbaar, je wordt ook nog eens specifiek getoond aan mensen die actieve interesse hebben in de onderwerpen waarover jij post.

Heb je een goede foto, dan krijg je likes en ook volgers erbij. Het is dus altijd de moeite waard om op zoek te gaan naar populaire hashtags en hier een groot aantal van te gebruiken bij het plaatsen van een foto. 

3. Stories

Stories zijn korte video’s of afbeeldingen die gedurende 24 uur te zien zijn. Gebruikers zien de stories van alle mensen die zij volgen bovenaan hun feed. Hoe vaker zij op de story van een account klikken, hoe eerder deze getoond wordt in het rijtje stories.

Omdat stories bovenaan de app staan, is het een goede manier om gebruikers te attenderen op een nieuwe posts en interactie aan te gaan. Probeer regelmatig stories te plaatsen, want hoe vaker iemand op je story klikt, hoe sneller je getoond wordt.

Dit is een uitstekende manier om bestaande volgers vast te houden en het gemiddelde aantal likes per post op te krikken.

Bron: MonsterFollowers