Waarom SEO dé manier is om meer nieuwe klanten te werven

Iedereen die zijn eigen website of webshop heeft wilt zoveel mogelijk bezoekers werven voor hun website en zo hoog mogelijk komen in de zoekresultaten, om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van zoekmachine optimalisatie ( ook wel SEO genoemd ). 

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is onder andere een onderdeel van zoekmachine marketing maar bij zoekmachine optimalisatie ligt de volle focus bij de website van een organisatie, bij zoekmachine optimalisatie is het de bedoeling om een website of webshop zo hoog mogelijk te laten scoren in de zoekresultaten door middel van backlinks en je doet vooraf een zoekwoorden onderzoek waar je op zoek gaat naar woorden die jouw klanten het meest zoeken.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie wordt uitgevoerd in een aantal onderdelen, namelijk: de content  en linkbuilding. Met de content wordt bedoeld wat er gedeeld wordt met de bezoeker zoals teksten en afbeeldingen, hierdoor begrijpen de bezoekers en Google beter waar de tekst over gaat en dit spoort de bezoeker soms aan tot conversie. Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen van SEO, linkbuilding zijn links vanaf externe websites doorgelinkt naar een andere specifieke website met als doel een hoger resultaat krijgen in de zoekmachine.

De stappen voor een SEO zijn: eerst doe je zoekwoord onderzoek waar je op zoek gaat naar zoekwoorden, hierna wordt er een technische optimalisatie gedaan waardoor je website sneller gemaakt moet worden en hierdoor kunnen de zoekmachines makkelijker door de website heen lopen, wanneer je je zoekwoorden hebt gevonden ga je op basis daarvan een tekst schrijven en dan is het ook erg belangrijk om backlinks in jouw tekst te verwerken die jouw weer door laten linken naar een andere specifieke website.

Waarom is SEO goed voor jouw bedrijf?

Tegenwoordig zijn er steeds meer concurrenten op de markt en is dus alleen een website hebben niet meer genoeg dus als jij je website hoger in de zoekmachine wilt laten komen dan is SEO goed voor jouw bedrijf. 

Er zitten ook nog is een paar voordelen aan, zoals: SEO is relatief goedkoop als je het gaat vergelijken met bijvoorbeeld een promotie op televisie of in de krant, ook werkt SEO voor een langere tijd en is een promotie online maar voor korte duur. Daarnaast is SEO een manier voor een duurzame groei van je website waarbij je investeert in je eigen bedrijf.

Hulp bij je SEO inschakelen

Heb jij hulp nodig bij het vergroten van je bekendheid op het internet? Dan ben je bij DoubleSmart op het goede adres.

Voor meer informatie klik hier voor de website van DoubleSmart.