De taken hoofd BHV, leg ik je in deze blog uit

taken hoofd BHV

Wat de taken hoofd BHV nu precies zijn, leg ik je hier uit. Elk bedrijf weet dat het belangrijk is om hulpverleners in dienst te hebben die een taken hoofd BHVEHBO cursus hebben. Mocht er iets gebeuren dan kunnen deze personen opgeroepen worden om te helpen als iemand iets is overkomen op de werk vloer. In grote bedrijven zit er achter deze hulpgroep een hele organisatie en dat is van zeer groot belang. Zo moeten er jaarlijks brandoefeningen uitgevoerd worden en dat is de taak van deze BHV’ er om dit in goede banen te leiden. 

Je hebt twee verschillende hulpverleners, behalve de EHBO’er, die er alleen voor het slachtoffer is, heb je de hoofd BHV’er. Deze zijn onder te verdelen in Operationeel en Strategisch. Operationeel zorgt ervoor dat alles ook  goed wordt uitgevoerd in de praktijk. Zo plan je de oefeningen in en zorgt ervoor dat al het materiaal,  wat nodig is ook aanwezig is. De persoon die voor de Strategische kant zorgt, regelt juist alle zaken ‘op papier’.

De taken hoofd BHV, zijn zeer uitgebreid en belangrijk

taken hoofd BHVEen tijd geleden heb ik een cursus EHBO’er gevolgd. Erg interessant en werd ook goed uitgelegd door de leraren van G4S. Dit bedrijf voldoet aan de belangrijkste richtlijnen en kwaliteitseisen en heeft alles in huis om dit in de praktijk te brengen. De opleiding duurde maar drie dagen en was zeer interessant. Omdat ik wel meer wilde dan alleen deze opleiding ben ik mij gaan verdiepen in de taken hoofd BHV Operationeel. Hier moet je veel meer kunnen, dan hulp verlenen aan een slachtoffer. Je moet bijvoorbeeld ook ervoor zorgen dat een bedrijf tijdig ontruimt wordt.  Ontruimings oefeningen organiseren, evalueren en terugkoppelen aan directie en ga zo maar even door. Allemaal een zeer belangrijke taak, als het gaat om de veiligheid van de medemens.