LinkedIn specialist kan voor jou talenten werven.

LinkedIn heeft meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en ze zijn allemaal op de site voor zakelijke doeleinden. Hoewel niet iedereen op zoek is naar loopbaanontwikkeling wanneer ze de sociale netwerksite bezoeken, heb je meer geluk hier geïnteresseerde kandidaten te vinden dan een site voor een algemeen publiek zoals Facebook. Een LinkedIn specialist gebruikt het platform voornamelijk om te recruiten. Je concurreert echter met elke andere recruiter die mee wil doen aan dezelfde talentenpool. Je moet LinkedIn als een professional gebruiken om je concurrentie voor te blijven bij het zoeken naar de beste kandidaten. Voor de LinkedIn specialist is dit niet onbekend, zij doen dit op dagelijkse basis.

Een LinkedIn specialist weet als geen ander dat toptalent meestal de recruiters negeren of zien het zelfs over het hoofd. Als je wilt opvallen in hun overvolle mailboxen, moet je dingen relevant en interessant houden. Bekijk voordat u berichten verstuurt hun LinkedIn-profiel, alle artikelen die ze hebben gepost en de inhoud waarmee ze bezig waren. Krijg inzicht in wie deze kandidaat als persoon is en wat voor hen het belangrijkst is. Zelfs als u niet het beste aanbod of de meest aanlokkelijke functie heeft, moet u uw best doen om ze een persoonlijke en authentieke benadering te geven.

Een andere manier om de perfecte kandidaten te zoeken die niet veel tijd besteden aan het invullen van hun profiel, is via de artikelen en blogposts die op LinkedIn worden gepubliceerd. Gedachte leiders en materiedeskundigen kunnen alles behandelen, van hun indrukken over het laatste nieuws uit de branche tot tutorials over het gebruik van een bepaald stuk technologie. Neem contact op met het talent dat lijkt te passen bij uw wervingsbehoeften. LinkedIn is een schat aan hoogwaardig talent, en hoewel het een competitieve omgeving is, kun je gemakkelijk voorop lopen. Gebruik deze tips om het meeste uit de LinkedIn-wervingsstrategie te halen en de vruchten te plukken van de kandidaten die op jouw pad komen of besteedt het uit bij een LinkedIn specialist.