Linkbuilding uitbesteden of niet?

Linkbuilding uitbesteden

Als je linkbuilding uitbesteden wel wat lijkt is het wel handig hoe het verder gaat, want wellicht wil je het zelf ook gaan doen. Het opstarten van linkbuilding is erg lastig en kost veel geld, maar je kan het ook uitbesteden. Er zijn namelijk online marketing bedrijven die linkbuilding voor andere bedrijven doen, hierdoor bespaar jij een hoop tijd en moeite. Als je namelijk gaat beginnen met linkbuilding komt er vaak erg veel bij kijken, waardoor het opstarten niet zomaar gedaan is. Het uitbesteden hiervan kost natuurlijk wel geld, maar je bespaart ook een hoop tijd en moeite

Linkbuilding uitbesteden

Wat is link building precies?

Je hebt vast wel een keer over linkbuilding gehoord, want het is tegenwoordig erg populair. Het zijn blogs die worden geplaatst op websites, maar daar zit dan de link van jouw website in. HIerdoor is jouw website gekoppeld aan de blog, waardoor je linkjuice kan gaan ontvangen. Linkjuice zijn eigenlijk punten die door Google worden uitgedeeld, waardoor jouw website hoger in Google komt. Google deelt de punten uit op een aantal punten en dat zijn, autoriteit, uniek, geen plagiaat, en informatief. Hoe beter de blog aan die punten voldoet, hoe meer linkjuice jouw website ontvangt. Als de blogs zich hier niet aan voldoet ziet Google dat ook, dus de kwaliteit van de blogs is ook belangrijk.

Verschillende technieken

Linkbuilding is niet zomaar blogs plaatsen, want er komt ook een strategie bij kijken. Je hebt namelijk meerdere plekken waar je de blogs kan plaatsen, want aan iedere plek zitten voordelen. De plekken voor de blogs zijn, startpagina’s, bedrijfsgidsen, gast publicaties, en nog veel meer! Op al deze verschillende plekken zitten voor en nadelen, hierdoor kan je meerdere technieken gebruiken. Er zijn ook bedrijven die hun eigen blog websites hebben, waardoor je alles erg handig kan bijhouden en plaatsen.