Dit is belangrijk wanneer je kiest voor een sim only

Online marketing bureau Tilburg

Bij de Goedkoopste Sim Only sluit je een abonnement af voor alleen belminuten en data zonder een toestel. De hoeveelheid data en belminuten worden elke maand gereset. Het is bij een sim only dan ook niet zo dat je belminuten of data kunt meenemen naar de volgende maand. Wel zul je extra moeten bijbetalen wanneer je meer gebruikt dan de hoeveelheid die in je abonnement zit. Voordat je kiest voor een sim only abonnement zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om te weten over een sim only abonnement. 

De looptijd van een sim only 

Wanneer je een sim only abonnement afsluit heb je de keuze uit verschillende looptijden. De meeste sim only abonnementen hebben een looptijd tussen een aantal maanden en twee jaar. De keuze die je hierin hebt hangt af van de provider waarbij je het abonnement afsluit. Het is goed om te weten dat je extra kosten betaald wanneer je een abonnement eerder dan de looptijd wilt stopzetten. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van de provider en de overgebleven looptijd. Na de looptijd van het abonnement kun je het abonnement vaak voor onbepaalde tijd houden.Hierbij heb je wel de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen. 

Een onbeperkt sim only abonnement 

Naast dat je een sim only abonnement kunt afsluiten met een bepaald aantal belminuten en data kun je ook kiezen voor een onbeperkt sim only abonnement. Bij deze abonnementen zit er geen maximum aan de hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Dit is voor heel veel mensen een goede optie omdat er steeds meer via het internet gaat. Deze abonnementen zijn wel duurder dan abonnementen met een beperkte hoeveelheid data. Zeker voor mensen die veel internet gebruiken kan dit echter wel de beste keuze zijn. Met een onbeperkt abonnement loop je namelijk geen risico dat je extra moet bijbetalen omdat je over de bepaalde hoeveelheid data heen bent gegaan. 

Het vergelijken van aanbiedingen 

Voordat je een sim only abonnement gaat afsluiten is het belangrijk om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Op deze manier ben je er zeker van dat je de beste prijs betaald voor het gewenste abonnement. Er zijn vele aanbieders en de prijzen veranderen regelmatig. Het kan daarom lastig zijn om zelf alle prijzen met elkaar te vergelijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook websites te vinden die een vergelijking maken aan de hand van jouw wensen. Door gebruik te maken van deze websites kun je gemakkelijk de beste prijs vinden. 

Sim only heeft ook nadelen

Voordat je kiest voor een sim only is het belangrijk om te weten dat er naast vele voordelen ook enkele nadelen zitten aan een sim only. Een van de nadelen van een sim only abonnement is dat je zelf een toestel moet hebben. Dit betekent dat wanneer je geen goed werkend toestel hebt je er eentje zal moeten aanschaffen. Zeker wanneer je gaat voor een nieuw toestel kost dit in een keer een hoop geld. Ook kan het zo zijn dat wanneer je een nieuw toestel los koopt dit duurder is dan wanneer je deze aanschaft in combinatie met een abonnement.